???KARACİĞER VE BÖBREKLER HAKKINDA YAZILAR, BİLGİNİZE;
Aşağıda, kuşa bağışıklık sistemini artırma araçlarını ve hayatta kalmak için savaşma şansı vermenin en temel ihtiyaçlarından bazıları verilmektedir.
-Vitamin A: (Beta-Karoten Katkılı) Karaciğerin fonksiyonu bozulduğunda vücut Beta-Karoteni kullanılabilir A vitamine dönüştüremez. Bu, diğer sağlık sorunlarına yol açan bir eksikliğe neden olabilir.
-Vitamin B Kompleksi: Anorektik olan bir kuşun ek B vitaminleri, özellikle de tiamin sağlamak için yararlı olabileceği düşünülmektedir. Protein ve enerji metabolizması için riboflavin, pindoksin ve folik asit gibi suda çözünen diğer vitaminler önemlidir. Bu besin maddelerinin iyi bir kaynağı Bira Mayası'dır.
-C vitamini: Normal şartlar altında kuş mfg. ve vücutta C vitamini sentezler. Hastalık olduğunda vücudun bunu yapma kabiliyeti zayıftır, bu nedenle takviye gerekir. Karaciğer problemleri veya hasar şüphesi olduğunda bu özellikle önemlidir.
-D Vitamini: Karaciğer hastalığı metabolik olarak aktif D3 vitamini üretmek için gerekli enzimleri etkiler, dolayısıyla kuş FSL (Tam Spektrum Işık) tedavisinden fayda görecektir. Kafesi güneş ışığının yakınına yerleştirin.
-K vitamini: K vitamini, bağırsaktaki bağırsak florasından sentezlenir ve bozulabilir. Probiyotik sağlamak iyi bağırsak florasının korunmasına yardımcı olacaktır.
-Limon suyu, safra oluşumuna fayda sağlar ve karaciğeri yeniden canlandırmaya yardımcı olur.
-Süt dikeni ve Karahindiba zehirlenmeye ve karaciğeri uyarıcı olarak görev alabilir. Yarı yarı öz halde karıştırılarak günde iki kez damla damla yada bir damla içme suyuna günde 2 kez verilebilir.
-Zerdeçal karaciğer hücrelerini yeniden canlandırmaya yardımcı olur, safra üretimini arttırır ve toksinlerin karaciğerini temizler.
**Son olarak daha fazla hareket ve egzersiz, uygun kafeslerde.
KARACİĞER
*Karaciğerin birincil işlerinden biri de detoksifikasyon veya atık yönetimi.
*Karaciğer, vücudun kolesterolünün yaklaşık yarısını üretir. Gerisi yiyeceklerden elde edilir. Kolesterol hormonları ve safra *yapmak için gereklidir.
*Karaciğer, tiroit hormonlarını dönüştürerek tiroid fonksiyonunu düzenler.
*Karaciğer, yağ sindirimi için gerekli safra üretir.
*Karaciğer, yağları enerjiye dönüştürür.
*Karaciğer, karoteni A vitaminine dönüştürür.
*Karaciğer, kullanılmayan karbonhidratları ve proteinleri yağa dönüştürür.
*Karaciğer, ayrıca kan pıhtılarının kan damarlarında pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olan antikoagülan heparini üretir
*Karaciğer, amino asitleri albümin içine sentezler.
BULGULAR;
Karaciğer hastalığın spesifik bulguları, peteşik kanamalar (ciltte ya da ağız içi gibi diğer vücut yüzeylerinde oluşan toplu iğne büyüklüğünde, basmakla solmayan kanamalar), ekimotik kanamalar (cilt altındaki kılcal damarların hasarına bağlı olarak kanın cilt altına sızması), akut kanama ve ölüm ile ilişkili karaciğerde bulunan üriklerin gaga uzaması, siyah (katrani dışkı), kanat renklerinde yeşil ve sarı renklerin artmasıyla beraber karın şişikliği ve morarmadır.
SAĞLIĞI İYİ OLMAYAN KUŞUN BESLENME İHTİYAÇLARI DEĞİŞİR
-Vitamin A (Beta-Karoten Katkılı),
-Vitamin B kompleks,
-Dulavrat otu ve kırmızı yonca, metabolik atıkları ortadan kaldırmak için kan temizleyicileri gibi davranır ve böbrek fonksiyonunu destekler.
-Vitamin C,
-Vitamin K,
-Limon suyu,
-Deve dikeni ve Karahindiba.
-Zerdeçal, karaciğer hücrelerini yeniden canlandırmaya yardımcı olur, safra üretimini arttırır ve karaciğerin toksinlerini temizler.
BÖBREKLER
Normal olarak işlev gören böbrekler, kan dolaşımındaki atıkları, idrara filtreler. Böbrek hayati, yaşamı sürdüren organlardır ve böbrek yetmezliği bir kuşun refahı için ciddi ve potansiyel bir tehlike teşkil eder.
BULGULAR;
Akut hastalıklarda, belirtiler aniden ortaya çıkar ve çok şiddetli olabilir. Kronik böbrek hastalığında, başlangıç çok yavaş olabilir ve belirtiler oldukça spesifik değildir, yani kuş "iyi gidemiyor" demektir. Hastalığın akut veya kronik olup olmadığı tipik olarak kuşun nedeni ve yaşıyla ilişkilidir.
Nedenine bağlı olarak, bir kuş daha fazla içebilir ve sulu pislikler, genişleyen bir karın, uçamaz, kusar veya kabız haline gelir. Eğer gut böbrek hastalığı nedeniyle gelişirse, topallık ve şişmiş eklemler de görülebilir.
DESTEKLEYİCİ BESLENME
-İçme suyuna az miktarda kızılcık veya kiraz suyu eklenir. Bu ürik asitten oluşturulan kristallerden bazılarını parçalamaya yardımcı olur.
-Kabuklu yulaf ürik asit seviyelerini azaltmaya yardımcı olur.
-Kereviz yeşillikleri ve tohumları veya bitkisel özüt böbrek problemleri için iyidir ve üriner tübülleri dezenfekte etmek için bir antiseptik gibi davranırlar. Kereviz, neredeyse başka her şeyle sindirilmiş mükemmel bir besindir. Vücut tarafından kolayca erişilebilen bir oranda bulunan gerekli mineral sodyumu içerir. Sodyum mineral potasyumla birlikte, vücudun elektrolit dengesinin yönetiminde kritik öneme sahiptir. Elektrolitler vücudun sıvıları hücrenin membranlarından geçmesine yardımcı olan elektrikli ozmotik basınç oluşturur.
-Düz çim, kökler ve hepsi hem karaciğer hem de böbreklere fayda sağlayacaktır.
-Karahindiba yeşillikleri veya bitki özleri karaciğere yardımcı olur, fakat böbrekleri idrar içindeki toksinleri atmaya teşvik ederek de böbreklere yardım eder.
-Aloe Detox, yapraklardan çıkan taze jel ticari olarak Aloe Vera jelinden daha üstündür. Kuş sahipleri her gün küçük bir kesim kesip bu bölümü evcil hayvan kuşlarına besleyecektir. Çoğu alanda bitki yetiştirmek kolaydır.
*Aloe Vera birçok kuş için yardımcı olsa da, bazı nadir kuşlar Aloe Vera'ya tepki gösterebilir. Parmaklarından birine püskürtün veya kuşunuzun ayağına sürün. 24 saat boyunca bırakın ve bir reaksiyonun oluşup oluşmadığını görün
**Yukarıdaki böbrek / böbrek problemi olanlara yardımcı olmak için birkaç basit şey. Kuşa yardım etmek ve onu kaybetmemek için yukarıdaki şeylerin birçoğu kullanılmış, deneyimlenmiş ürünlerdir.
NOT: Bu makale SUSANNE RUSSO tarafından hazırlanmış olup, Osman Güney tarafından çeviri ve derlemesi yapılmıştır. Başkalarına kuşların iyileşme yolunda yardım etmesi için başta SUSANNE RUSSO tarafından denenmiş ve kişisel olarak bir kısım kullandığımız besinlerin bir sonucudur.
Fazla ve bilinçsiz kullanımdan doğabilecek olumsuzluklar kullanıcının sorumluluğundadır.
Herkese iyi hobiler .